18 dec 2019

Komvux på distans, individanpassad utbildning

Lisa studerar på distans på NTI-skolan. Det finns över 250 kurser att välja mellan, man kan välja studietakt själv och det är CSN-berättigat. Här är Lisas tankar om studierna på distans.

Dags för en förändring
Jag heter Lisa och jag bor i Stockholm. Jag har gjort lite olika saker i mitt liv men jag kände att det nu var det dags för en förändring. Jag ville utvecklas vidare med studier och jobb, därför sökte jag till NTI-skolan. Jag studerar just nu företagsekonomi 1.

Olika sätt att lära – tillgängligheten och individanpassningen
Det första jag tänkte på vad gäller individanpassning på NTI-skolan var att det fanns många olika sätt att kunna ta till sig information. Jag kunde få läsa en bok, se en film, eller få böcker upplästa. Det tyckte jag var väldigt bra tänkt. Det är ju inte bara mångfald man ska tänka på i dag, utan även tillgänglighet.

Rekommenderar NTI-skolan
Jag skulle absolut rekommendera NTI-skolan. Det passar alla, även om man har en annorlunda livssituation eller om man behöver lära och läsa på olika sätt.

Fakta
v
CSN-berättigat
v Kostnadsfritt
v NTI-skolan har över 250 kurser och kurspaket helt på distans

 

Senast uppdaterad: 18 dec 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-04-16

Kompletterande utbildningar

KOMPLETTERANDE UTBILDNINGAR HAR UPPHÖRT Kompletterande utbildningar erbjuder en spännande mix av utbildningar. Anordnarna är privata, men står under statlig tillsyn. Passar kompletterande utbildning dig? Hitta utbildningar Sök bland alla kompetterande utbildningar i Sverige. Tillsyn och kontroll Alla kompletterande utbildningar är ställda under statlig tillsyn.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2011-11-03

Bombsäker ansökan till musikstudierna

Hans paket utrymde lokalerna och flockade bombexperter. Här hittar du tipsen till en lyckad ansökan. Medan polisen kallade in bombexperter för att undersöka ett misstänkt paket på tyska ambassaden i Köpenhamn, och folk evakuerades, stod avsändaren och undervisade på Rebild Kulturskole. Händelsen utspelade sig fredagen 5 oktober. I paketet som vållade kalabalik låg 22-årige gitarristen Jakob ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-12

Hitta nyckeln till din framtida utbildning

I två dagar slår Kulturhuset i Stockholm upp portarna. Utbildningar från tio kommuner i Stockholmsområdet. Så pluggar du Komvux på distans. Tisdagen och onsdagen 18-19 oktober anordnas Vuxenutbildningsmässan i Kulturhuset i Stockholm. Då kan du träffa utbildare från tio kommuner i Stockholmsområdet. – Syftet är för blivande studerande att träffa anordnare och studie- och yrkesvägledare, säger Cari ...
Läs mer