07 okt 2021

Högskoleprovet: Läckta ord slopas

Svaren på fyra uppgifter på ordförståelsedelen läckte ut på internet i förväg på vårens högskoleprov. Nu räknas svaren bort för samtliga provdeltagare.

Högskoleverket har beslutat vidta följande åtgärder efter att fyra ord i ordförståelsen läckte ut i förväg: De fyra uppgifterna räknas bort för alla provdeltagare. Det innebär att den maximala poängen på den verbala delen blir 76 istället för 80. Beslutet påverkar inte normeringen. På så vis blir det varken svårare eller lättare att nå en viss normerad poäng för dem som skrev provet i lördags jämfört med dem som gjort provet tidigare.

Tema: Högskoleprovet

Allt du behöver inför högskoleprovet

Källa: Högskoleverket

Senast uppdaterad: 07 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-14

Han skriver 2,0 av gammal vana

Snart dags för högskoleprov! Inspireras av Olle Nässén som har fått 2,0 inte bara en utan flera gånger. Första gången Olle Nässén, 35, satte sig med högskoleprovet var på gymnasiet. – Målet var att kunna välja vad som helst när jag skulle börja plugga. Då hade jag ögonen på apotekarprogrammet och det krävdes runt 1,9 på högskoleprovet för att komma in.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-09-08

Högskoleprovet – så lyckas du

Öka dina chanser att komma in på din drömutbildning – vi ger dig tipsen för att lyckas på högskoleprovet.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-08-12

Experten: Så skriver du 2.0 på högskoleprovet

Jonatan Berggren är en av få svenskar som fått full pott på högskoleprovet. Här ger han sina bästa tips för att du ska lyckas skriva ett bra prov. 

Läs mer