21 okt 2021

70 000 studenter på Sveriges första MOOCs

I veckan startade Karolinska Institutet Sveriges första MOOCs (massive open online courses). Totalt 70 000 studenter världen över har anmält sig till de två första MOOCs, där undervisningen online är gratis och öppen för alla.

– Responsen och intresset för våra MOOCs är mycket större än vad vi kunnat drömma om vilket glädjer oss med tanke på det stora utbudet från de övriga toppuniversiteten. Vi har definitivt fått blodad tand och planerar fler kurser, säger universitetslektor Nabil Zary, ansvarig för samarbetet med edX.

Det är samarbetet med den internationella utbildningskoncernen edX som banat väg för MOOC-kurserna. EdX är en icke-vinstdrivande koncern och ursprungligen ett samarbete mellan Harvard Univiersity och MIT, Massachusetts Institute of Technology.

Tanken är att med en gemensam plattform erbjuda kostnadsfri öppen webbutbildning av god kvalitet. I dag har samarbetet vuxit och totalt ingår 36 universitet med säten i alla världens kontinenter och mer än 900 000 individer finns på edX plattform. Karolinska Institutet agerar här sida vid sida med en växande skara av högt värderade universitet.

Mer information om kurserna som hålls som MOOCs genom Karolinska Institutet

Senast uppdaterad: 21 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-21

Plugga mim - jobba med hästar

Vill du arbeta med kroppen, uttrycka dig och hitta nya vägar på scenen? Glöm den vitmålade clownen instängd i en påhittad låda. En mimare gör så mycket mer. Vad gör en mimare? - En mimare är en skådespelare som kan uttrycka sig utan ord. Att dra rep och fastna i en box var sådant mimare gjorde på 70-talet. Nu är det dans, regi, skådespeleri, koreografi… Det är en väldigt bred utbildning.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-09-23

Här finns extrajobben just nu

42 procent av alla studenter med studiemedel väljer att jobba vid sidan om sina studier, enligt en undersökning av CSN. Men var är studenter extra hett eftertraktade i höst? Vi tar tempen på arbetsmarknaden för studenter. – När hösten drar igång finns extra många jobb inom service, sälj och kundtjänst. Även kontorsjobb blir vanligare och på IT-sidan behövs mycket personal.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-11-18

Test: Vad ska du jobba med?

Trött på att singla slant om vad du ska göra efter examen? Ta reda på vilket jobb som skulle kunna passa din personlighet.

Läs mer