16 apr 2019

Unesco uppmärksammar lärare

Den 5 oktober är det internationella världslärardagen, enligt FN-organet Unesco.

Årets tema är lärarnas roll i återuppbyggnaden av länder som drabbats av krig, naturkatastrofer eller epidemier som hiv-aids.

Lärarna spelar en avgörande roll för återhämtning och tillväxt enligt Unesco, som anser att det är viktigt att uppmärksamma lärarnas status och villkor. Rekryteringen av nya lärare håller inte samma takt som det ökande antalet elever.

TT
Senast uppdaterad: 16 apr 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-07

Utlandsstudier ger högre lön

Har du studerat utomlands efter gymnasiet kan du räkna med att tjäna mer pengar än de som stannat hemma. Det visar en ny studie från Statistiska Centralbyrån. SCB:s rapport "Fokus på näringsliv och arbetsmarknad våren 2011" visar att utlandsstudier leder till högre inkomster senare i livet. Den visar också att den som studerat utomlands arbetar fler timmar per månad i genomsnitt.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-21

Ge ditt CV tyngd i utlandet

Utlandsstudier gör dig attraktiv på en internationell arbetsmarknad och kan bli spetsen på ditt CV. Rekryteraren: ”Det visar på en drivkraft”

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-01-14

Plugga i sagolika Kaunas, Litauen! 

Ett livligt studentliv, rikt kulturliv och billiga levnadskostnader – det är bara några av fördelarna med att plugga i Kaunas, Litauen!

Läs mer